Renspiratie: boek over hardlopen van Esther Koning

Boek Renspiratie van Esther Koning
In november 2014 is het boek Renspiratie van Esther Koning uitgekomen bij uitgeverij Lucht. Met dit 192 pagina’s tellende boek wil runningtherapeut Esther Koning haar lezers enthousiasmeren voor haar geliefde sport hardlopen.

Over de schrijfster

Voor Esther Koning is hardlopen dé manier om te ontspannen. Tijdens het hardlopen komt de geest tot rust en komt er ruimte voor het opborrelen van nieuwe ideeën. De schrijfster loopt regelmatig halve en hele marathons en deed mee aan een ultramarathon in Zuid-Afrika. Esther Koning is mental coach en runningtherapeut voor mensen met depressies, verslavingen, burn-out en diverse andere klachten/ziektes. Haar doel is om mensen te helpen vitaler te worden door zowel de verbetering van de mentale als de fysieke conditie. Daarvoor gebruikt ze onder andere de techniek van ChiRunning (zie recensie De kracht van ChiRunning). Esther Koning is ook sparringpartner voor mensen die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Renspiratie

Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving van het boek Renspiratie. Door middel van tekst, beeld en quotes heeft Esther Koning samen met vormgeefster AnneMarie Adriaans een boek gemaakt dat een inspiratiebron is om te gaan hardlopen. In Renspiratie vind je uitleg waarom hardlopen goed voor je is en op welke vlakken het (onverwachte) positieve resultaten kan opleveren. Dit moet samen met de praktische tips de lezer over de streep trekken om de hardloopschoenen uit de kast te halen. Wie weet ga je het hardlopen net als Esther Koning omarmen als een onmisbaar onderdeel van je leven.