Groene sapjes boekreview

Groene sapjes boekreview

Met een blender of sapcentrifuge kun je heerlijke en gezonde drankjes maken van groente en fruit. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Toch valt het niet altijd mee om een smaakvolle combinatie te vinden. Fern Green schreef het receptenboek Groene sapjes, met volop inspiratie om in een handomdraai de lekkerste sapjes te maken.

Sapjes én smoothies

In Groene sapjes vind je zowel recepten voor smoothies uit de blender als voor sapjes uit de sapcentrifuge. De schrijfster legt uit wat de verschillen zijn tussen smoothies en sappen en hoe ze door je lichaam worden opgenomen. Op internet vind je veel discussie over wat beter zou zijn; de vezelrijke smoothies of de makkelijk verteerbare sappen. Fern Green spreekt geen voorkeur uit en dat is prima. Veel belangrijker is dat je zelf voelt wat het met je lichaam doet. Sommige mensen krijgen een opgeblazen gevoel van smoothies en kiezen liever voor een sapje uit de sapcentrifuge. Anderen zweren juist bij een goed gevulde smoothie als stevig ontbijt.

De recepten

De recepten zijn duidelijk beschreven en worden vergezeld met een afbeelding van de ingrediënten in de juiste hoeveelheid en een foto van het eindresultaat. Ook vind je bij elk recept een indicatie van de smaak (zoet, hartig etc.) en de specifieke gezondheidsvoordelen. Naast smoothies en sapjes vind je in Groene sapjes een zevendaagse detoxkuur, een paar ultra-gezonde shotjes zoals een anti-griep shot en recepten voor noten- en zadenmelk.

Groene sapjes boekreview
Een recept uit Groene sapjes. In één oogopslag zie je de benodigde ingrediënten en het eindresultaat.

 

Alledaagse ingrediënten

De ingrediënten uit de recepten van Groene sapjes zijn niet ingewikkeld. De schrijfster gebruikt alledaagse fruitsoorten, groentes, noten en kruiden. Een bezoekje aan de supermarkt zou moeten volstaan.

Nog meer groene sapjes

Inmiddels ligt ook de opvolger van het veel verkochte Groene sapjes in de winkels: Nog meer groene sapjes. In dit receptenboek vind je 12 detoxkuren met steeds een verschillend thema, zoals anti-stress, alkaliserend en zuiverend. De recepten zijn ook los van een detoxkuur te gebruiken.

Conclusie

Het receptenboek Groene sapjes is een fijn en handig boek voor de liefhebbers van smoothies en/of sapjes. Voor alle smaken en gezondheidsdoeleinden vind je er meer dan genoeg inspiratie in. Het boek is mooi vormgegeven, met harde kaft en een in het oog springende voorkant. Voor €12,50 is Groene sapjes een goede investering voor op de keukenplank en ook erg leuk om cadeau te geven.