Recensie Chickslovefood 5 or less-kookboek

Door Marieke Kops

Chickslovefood kookboek
Het Chickslovefood 5 or less-kookboek van Nina de Bruijn en Elise Gruppen is een 144 pagina’s tellende bestseller met 80 simpele recepten. Elk recept bestaat uit maximaal vijf ingrediënten, naast peper, zout en olie.

Over de schrijfsters

Nina de Bruijn en Elise Gruppen zijn in 2011 als hobby begonnen met hun foodblog Chickslovefood. Deze hobby is uitgegroeid tot een populaire website met talloze recepten, kooktips en restaurant reviews. Nina en Elise werken het liefst met pure ingrediënten, maken soms een ongezonde uitspatting – zondigen moet mogen – en hebben een no nonsense en persoonlijke stijl van schrijven.

Het eerste kookboek

Een kookboek kon na het succes van de blog niet uitblijven. Het eerste Chickslovefood kookboek is gebaseerd op een populaire rubriek op de blog, de 5 or less rubriek. In het boek vind je recepten van de website en nog niet eerder gepubliceerde recepten. De vormgeving van het boek is net als de website fris en hip. De recepten zijn heel divers en voor elk moment van de dag – van ontbijt tot diner – vind je genoeg inspiratie in dit boek.

Weekend recepten

Ook inspiratie voor de weekenden ontbreekt niet: smakelijke borrelhapjes en de ‘Sinner Sunday’ recepten. Trouwe fans van de Chickslovefood blog zijn bekend met deze term. Op zondagen trakteren de schrijfsters zichzelf op heerlijke zoetigheden, de rest van de week staan er gezonde maaltijden op tafel.

Conclusie

Het Chickslovefood 5 or less-kookboek belooft simpele recepten met weinig ingrediënten. Die belofte maakt het boek waar, de gerechten zijn heel makkelijk te bereiden met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Toch zijn de recepten niet voorspelbaar of alledaags. Het Chickslovefood kookboek bewijst dat een handjevol ingrediënten en een passie voor eten kunnen leiden tot smaakvolle en originele recepten. Chickslovefood is terecht een veel verkocht kookboek.