Recensie Chickslovefood het skinny six-kookboek

Door Marieke Kops

Chickslovefood skinny six-kookboek recensie
Het Chickslovefood skinny six-kookboek met een ‘Skinny sinner’ uit het boek: Chocolate Chips Cookies.

Nog geen jaar na het uitkomen van hun eerste – zeer succesvolle – Chickslovefood kookboek, komen Nina de Bruijn en Elise Gruppen met hun tweede kookboek: Het skinny six-kookboek. Deze keer volledig gewijd aan gezonde gerechten voor elk moment van de dag, gemaakt met maximaal zes ingrediënten.

Skinny?

De titel van het kookboek doet je even vermoeden dat de Chickslovefood dames zich bekeerd hebben tot calorie-arme en magere producten. Gelukkig leggen ze op de eerste bladzijden van het boek uit dat je ‘skinny’ niet letterlijk moet nemen, maar dat het inhoudt dat de gerechten gemaakt zijn met pure en gezonde ingrediënten. Daarnaast wordt er in Het skinny six-kookboek geen gebruik gemaakt van geraffineerde suiker, tarwe en zuivel.

Geen voedseldogma

Wat fijn is aan Chickslovefood is dat ze geen bepaald dieet of voedseldogma aanhangen. Nina en Elise koken op gevoel, gebruiken daarnaast hun gezonde verstand en voegen geen onnatuurlijke ingrediënten toe. De recepten zijn door hun eenvoud altijd makkelijk aan te passen aan een specifieke wens of allergie.

De recepten

Het boek biedt met ruim 70 recepten volop keuze en variatie. Aan alle gelegenheden en momenten van de dag is gedacht. In dit boek geen beruchte ‘Sinner sunday’ recepten zoals in het Chickslovefood 5 or less-kookboek, maar ‘Skinny sinner’ recepten. Zelfs ook deze zoetigheden zijn qua ingrediënten heel verantwoord en zien er minstens zo lekker uit als de ‘foutere’ versies. Met soms wel heel verrassende wendingen zoals een brownie gemaakt van zwarte bonen. Een ander sterk punt van Het skinny six-kookboek is dat het veel alternatieven biedt voor een ontbijt of lunch zonder brood.

Conclusie

Het Chickslovefood skinny six-kookboek is leuk vormgegeven, met mooie fotografie en is duidelijk ingedeeld. Je kunt makkelijk recepten zoeken op ingrediënt, eetmoment of receptnaam. Ik krijg veel zin om aan de slag te gaan met de recepten. Uit ervaring weet ik inmiddels dat de slaagkans van de Chickslovefood recepten – zelfs voor een niet-keukenprinses zoals ik – altijd hoog is. Ik vermoed dat dit tweede kookboek zomaar eens het succes van het eerste boek kan gaan overtreffen.